Concerten van het Lelikoor Amsterdam, foto Yuki Cheng

Concert Musica Aeterna op 12 december

In december 2019, toen we ons adventsconcert zongen. wisten we nog niet dat het twee jaar zou duren voor we ons trouwe publiek weer konden ontmoeten. Lange tijd konden we niet samen zingen, hielden we afstand, was het stil.

Hoe bijzonder was het om onze stemmen weer samen te horen bij de eerste repetitie in september. Na maanden van wachten en hopen, maakten we weer vol vreugde en passie muziek voor ons nieuwe programma Musica Aeterna.

Geniet met ons mee en kom op 12 december luisteren naar ons concert. Hierin maken we een muzikale reis langs de emoties die we in de coronatijd hebben gevoeld: vertwijfeling, eenzaamheid, maar ook hoop en verwachting.

In Musica Aeterna kozen we voor muziek van de renaissance tot de 20e eeuw die deze emoties verklankt. Werken van Lassus over muziek als het geschenk van de allerhoogste God, van Schütz, Scheidt, Cavalli, Bencini en Bach over hoop en verwachting in deze adventstijd, en van Elgar, Harris, Vaughan Williams en MacMillan over het eeuwige licht en muziek die uit stilte ontwaakt.

We hopen dat we met deze muziek onze vreugde om weer te kunnen zingen kunnen overdragen aan ons publiek.

• Orlando di Lasso (1532-1594) – Musica Dei donum
  • Heinrich Schütz (1585-1672) – O lieber Herre Gott
  • Samuel Scheidt (1587-1654) – Nun komm, der Heiden Heiland
  • Francesco Cavalli(1602-1676) – Alma Redemptoris Mater
  • Pietro Paulo Bencini (1670-1755) – Magnificat
  • J.S. Bach (1685-1750) – Komm, Jesu, komm
  • Edward Elgar (1857-1934) – Lux aeterna
  • William Harris (1883-1973) – Bring us O Lord God
  • Ralph Vaughan Williams (1872-1958) – Silence and Music
  • James MacMillan (1959- ) – O Radiant Dawn

Locatie, tijd, toegang

Zondag 12 december 2021, 15.00 uur
Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam
Kaarten bestellen? Klik hier
Toegang € 18 | voorverkoop € 16* | kinderen tot 16 jaar € 10**
* voorverkoop via de leden
** specificeer met code ”kind’

Coronatoegangsbewijs en legitimatie

Voor ons concert heb je naast je toegangsbewijs ook een coronatoegangsbewijs nodig (vac-cinatiebewijs, herstelbewijs of een negatief testbewijs). Laat dit bij binnenkomst zien via een QR-code (in de CoronaCheck-app of geprint). Om te checken of het coronatoegangsbewijs van jou is, vragen we ook naar je legitimatiebewijs.

Hou voor de laatste ontwikkelingen onze site en onze Facebookpagina in de gaten.